Informatiepagina's

Reanimatie / AED Cursus


Cursus Reanimatie & AED
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft. Door het slachtoffer onmiddellijk te reanimeren en hierbij gebruik te maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan dit percentage worden verhoogd naar 50 tot 70 procent. Dit betekent dat elke week 100 tot 150 mensen extra gered kunnen worden! Volg daarom de cursus Reanimatie & AED.
 
Inhoud cursus

In de praktijkgerichte cursus leert u hoe u iemand met een hartstilstand zo effectief mogelijk kunt helpen. Naast een training op het gebied van hartmassage en beademing krijgt u ook instructies over de AED (Automatische Externe Defibrillator). Met dit apparaat geeft u het slachtoffer een kleine elektrische schok waarmee het hart weer op gang kan worden gebracht. Hierdoor vergroot u de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

De cursus Reanimatie & AED van Weber Opleidingen is voor iedereen geschikt en wordt gegeven door NRR-gecertificeerde instructeurs. Zij werken volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad, een garantie voor een inhoudelijk goede cursus.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • behandeling vitale functies
  • benadering bewusteloos slachtoffer, controle bewustzijn en ademhaling
  • reanimatie
  • techniek van de AED
  • toepassing van de AED

Na het volgen van de cursus, weet u:

  • hoe u het slachtoffer benadert, het bewustzijn en de ademhaling beoordeelt
  • hoe u hartmassage en beademing uitvoert
  • hoe u een AED veilig gebruikt.
     
Voor wie
 
De cursus Reanimatie & AED is bedoeld voor iedereen die snel en effectief wil ingrijpen om slachtoffers van een hartstilstand betere overlevingskansen te bieden. Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Wel is het belangrijk dat u voldoende uithoudingsvermogen heeft, omdat reanimeren inspannend is.
 
Voor een offerte kunt u ons een mail sturen via 'Contact'.

Share our website